Oscar Vela

Oscar Vela

Oscar Vela kunstværk skænkes til Karolinelund

Nordjyske Kreative Alliancer er et innovationsprojekt under ApEx - Center for Anvendt Oplevelsesøkonomi. Formålet med projektet er hovedsageligt at skabe innovation, udvikling, merværdi samt nye partnerskaber i Nordjylland. Projektet er blandt andet støttet af Den Europæiske Socialfond og Kulturaftale Nordjylland.

Den kreative alliance mellem kunstneren Oscar Vela og Karolinelund blev lanceret i forbindelse med Karolinelunds sæsonåbning d. 28. april og fungerede dermed også som ApEx's lykønskningsgave til Karolinelunds ledelse og personale.

Lignende kreative alliancer er dannet mellem yderligere 9 virksomheder og kunstnere i region Nordjylland. De deltagende virksomheder i projektet er ud over Karolinelund:

Aalborg Zoo, KMD, Nordsømuseet, Hjulmand og Kaptain, Fårup Sommerland, Motorola, Spar Nord, Troll Company og Murermester Søren Holdensen

Vi er stolte og glade for at være en del af dette nytænkende projekt og det har været særdeles spændende at samarbejde med Oscar Vela og følge arbejdet med færdiggørelsen af kunstværket, fortæller Inge Nyby. Vi glæder os meget til at se det færdige resultat, som kommer til at få en central placering i Haven. Billedet blev afsløret af kunstneren selv søndag d. 12. august kl. 14. 2007
Klik her og se billederne i større format
http://karolinelund.blogspot.com/

Med ønske om al sundt og smukt til Grønland

Det var Ole Magnussen fra Royal Arctic som gjorde mig opmærksom på projektet med udsmykning af containere, at Aalborg Kommune og Aalborg Havn A/S i samarbejde med Royal Arctic Line A/S udsmykker 6 containere.

Containeren er et udtryk for forsyningsnerven mellem Grønland og Aalborg. Grønlandshavnen i Aalborg har altid været Grønlands basishavn og det har medført rigtig mange samarbejder på tværs af Atlanten, blandt andet indenfor erhverv, kultur og uddannelse.

Jeg fulgte op på det, og blev en af kunstnerne der ”fik” en container at udsmykke, containerne skal sejle mellem Ålborg og grønland, konditionerne var at jeg var frit stillet til hvad jeg ville male på ”min” container, Et super udgangspunkt for en kunstner som mig, så gik jeg i gang, muligheder er utallige, og det gæller om at være skarp, og klar, hvad er grønland for mig? jeg har aldrig været der,(har altid haft lyst til at møde det grønlandske folk i deres hjemland) det jeg kender til Grønland, stammer helt tilbage til min tid på vrå højskole i 1977 samt fra min tid på kunstakademiet i 1980, samt alt det jeg høre fra medierne, jeg valgte at møde det grønlandske folk på, på den måde de gange jeg har været tæt på folk fra grønland har mødt mig på, gæstfrie og åbne.

Jeg gik længer tilbage i historien og tænke på den måde de mange oprindelige befolkninger har mødt de fremmede på, ofte med stor gæstfrihed, og nysgerrighed, og med glæde delte de af de goder de havde,

jeg tænker på den måde man respektløst har trådt på disses kultur, Aboriginals i Australien, indianerne i syd og Nordamerika, på Grønland, og nu skulle jeg sende en hilsen fra Ålborg til grønland, Jeg kan ikke lave om på fortiden, men jeg kan møde det grønlandske folk med den respekt de fortjener, og ikke mindst med hjertet, derfor er mit motiv en kvinde der med åbne arme er rede til at omfavne det grønlandske folk, en kvinde hvis åbne arme ikke har nogen skjulte agenda, hun danser af glæde og håb får det grønlandske folk, og det kommer fra hjertet.